Jármű szerinti keresés


Szavatosság

május 17, 2022

A hatályos jogszabályoknak megfelelően minden általunk forgalmazott termékre szavatosságot vállalunk amennyiben a hiba már fen állt a megrendelés teljesítéskor. A cserélendő alkatrész visszaküldése során felmerülő költségek minden esetben a vevőt terhelik. Amennyiben a csere igény a gyártó / forgalmazó szerint jogos, akkor az alkatrész teljes vételárát, illetve a keletkezett plusz költségeket megtérítjük. Ha a csere garanciális keretek között történik, úgy a cserére visszaküldött hibás alkatrész a forgalmazó, illetve a gyártó tulajdonába kerül. Ha a cserére visszaküldött termék hibája, nem minősül garanciális meghibásodásnak, akkor a hibás alkatrészt visszajuttatjuk a vásárlóhoz. Az utóbbi esetben minden felmerülő költség a vevőt terheli.


Abban ez esetben ha a hiba a vásárlástól számított első 6 hónapban jelentkezik, akkor a forgalmazónak, illetve gyártónak kell bizonyítania azt, hogy a meghibásodás nem gyári hibából eredően történt. Amennyiben a hiba a vásárlástól számított első 6 hónapon túl történik, akkor a fogyasztó kötelessége a gyári hiba bizonyítása.


A hatályos jogszabályoknak megfelelően minden forgalmazott új alkatrészre 12 hónap gyári hibából eredő garanciát vállalunk. A felhasználói hiba miatt bekövetkezett károsodásokat nem áll módunkban garanciális keretek közé sorolni.
Garanciális bevizsgálásra kizárólag olyan alkatrészeket veszünk át, melyekhez mellékelve vannak:
- A vásárlást igazoló számla eredeti példánya
- A beszerelésről / felszerelésről szóló számla eredeti példánya, mely szakszerviz által lett kiállítva
- A beszerelést végző szakszerviz által kiállított, meghibásodásról szóló szakvélemény

Amennyiben ezek nem állnak rendelkezésre, úgy az alkatrészt nem áll módunkban bevizsgálásra átvenni. Amennyiben rendelkezésre állnak, úgy dokumentációkról fénymásolatot készítünk, illetve átvételi elismervényt adunk. Az alkatrész bevizsgálásának eredményéről a fogyasztót az átvételtől számított 10 munkanapon belül értesítjük.